Onderzoek naar diefstal bij gelddrukker Joh. Enschedé

De NOS meldt dat politie en het Openbaar Ministerie onderzoek doen naar de mogelijke diefstal van aanzienlijke bedragen bij de Haarlemse gelddrukkerij Koninklijke Joh. Enschedé. Hoeveel geld er is gestolen en door wie, is niet duidelijk. Er is nog niemand opgepakt. De politie wil verder geen mededelingen doen, omdat het onderzoek nog loopt. Een anonieme bron zei tegen de misdaadwebsite Crimesite dat er twee jaar lang bankbiljetten zijn meegenomen door medewerkers van de drukkerij. Het zou vooral gaan om briefjes van vijftig euro. Daarbij ging het om biljetten met en zonder serienummer. Joh. Enschedé drukt de bankbiljetten van meer dan zeventig landen. Het bedrijf kan per jaar zo’n 2 miljard bankbiljetten leveren. Twee jaar geleden dreigde de gelddrukker failliet te gaan. Het bedrijf kwam in problemen toen het drukken van 450 miljoen Duitse eurobiljetten werd uitgesteld. Het werd toen door investeringsbedrijf Nimbus van de ondergang gered.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK