Gebruikte kleding wordt papier

Mohinjo papierDe Portugese papierfabriek Moinho de Chula is uniek in zijn soort. Sinds 1993 produceert het bedrijf papier op basis van katoen. Daarvoor maakte het bedrijf afspraken met de kledingindustrie om de restmaterialen en gebruikte kleren te bewaren en deze te gebruiken als grondstof voor het papier dat ze maken.
De productiewijze is ambachtelijk gebleven, met een zowel manuele als mechanische kant. Die aanpak stelt het bedrijf in staat om een grote hoeveelheid papier te vervaardigen en tegelijk de ambachtelijke kenmerken van katoenpapier, zoals de korrel, de textuur en de lange levensduur, te behouden. Moinho geeft bij zijn productie blijk van een milieuvriendelijke aanpak: al het papier wordt op basis van katoen vervaardigd en de onderneming hergebruikt al het water dat ze tijdens het productieproces verbruikt.
Op een kleine papiermachine maken ze verschillende typen papier van 100 tot en met 800 g/m2.
Daarnaast biedt het bedrijf een breed assortiment, waaronder draagtassen, notitieboekjes, albums, verpakkingen en enveloppen aan, met of zonder natuurlijk aroma.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK