Spring naar content
Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Circle Media Group verkoopt CPI alweer na 9 maanden

Nog maar een kleine negen maanden geleden kondigde Circle Media Group (CMG) aan haar Europese activiteiten te verstevigen met de overname van boekenproducent CPI. Nu doet ze het bedrijf, met een omzet van 360 miljoen euro en 2.500 medewerkers, alweer van de hand.

De stroom aan nieuws rondom Circle Media Group is niet te stuiten. Tussen alle hectiek door van de afgelopen dagen, bleek volgens onderstaand bericht op Grafisch Nieuws dat het concern CPI van de hand doet. Op de website van CMG viel het bericht in ons land nauwelijks op door alle aandacht voor Roto Smeets.

CPI komt in handen van RHWO, een fonds van de Britse ondernemer en investeerder Richard Hughes. Hij is onder andere oprichter van online modewinkel boohoo.com. RHWO wil CPI, dat jaarlijks zo’n 400 miljoen boeken produceert in haar 16 drukkerijen, verdeeld over 5 landen, verder uitbouwen in Europa en daarbuiten.

Peter Andreou

Volgens CMG-topman Peter Andreou ligt de verklaring voor het opmerkelijk korte verbond in het feit dat CPI en de overige CMG-drukkerijen zich niet in hetzelfde tempo blijken te ontwikkelen: “CPI heeft andere focus nodig en RHWO vormt daar strategisch en financieel een uitstekende partij voor.”

Andreou noemde de inlijving van CPI, eind juli van het vorige jaar, nog een ’transformationele stap’ in de door CMG nagestreefde consolidatie van de Europese grafische industrie. Dit jaar kenmerkt zich nu door een omgekeerde beweging: in januari sloot de CMG-diepdrukkerij in Charleroi de deuren en in maart werd de Finse diepdrukkerij Helprint verkocht. Maar ook bij het afscheid van CPI herhaalt Andreou dat CMG haar consolidatie-strategie voortzet.

Bron: GN

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK

Scroll naar boven