De stroom aan nieuws rondom Circle Media Group is niet te stuiten. Tussen alle hectiek door van de afgelopen dagen, bleek volgens onderstaand bericht op Grafisch Nieuws dat het concern CPI van de hand doet. Op de website van CMG viel het bericht in ons land nauwelijks op door alle aandacht voor Roto Smeets.

CPI komt in handen van RHWO, een fonds van de Britse ondernemer en investeerder Richard Hughes. Hij is onder andere oprichter van online modewinkel boohoo.com. RHWO wil CPI, dat jaarlijks zo’n 400 miljoen boeken produceert in haar 16 drukkerijen, verdeeld over 5 landen, verder uitbouwen in Europa en daarbuiten.

Peter Andreou

Volgens CMG-topman Peter Andreou ligt de verklaring voor het opmerkelijk korte verbond in het feit dat CPI en de overige CMG-drukkerijen zich niet in hetzelfde tempo blijken te ontwikkelen: “CPI heeft andere focus nodig en RHWO vormt daar strategisch en financieel een uitstekende partij voor.”

Andreou noemde de inlijving van CPI, eind juli van het vorige jaar, nog een ‘transformationele stap’ in de door CMG nagestreefde consolidatie van de Europese grafische industrie. Dit jaar kenmerkt zich nu door een omgekeerde beweging: in januari sloot de CMG-diepdrukkerij in Charleroi de deuren en in maart werd de Finse diepdrukkerij Helprint verkocht. Maar ook bij het afscheid van CPI herhaalt Andreou dat CMG haar consolidatie-strategie voortzet.

Bron: GN