Cadeaukaarten grootste omzetstijger voor Primera

De verbreding van het productaanbod, en daarmee de versterking van de buurtfunctie van de meer dan 500 winkels van Primera, slaan aan bij consumenten.

Primera opende in 2018 zeven nieuwe winkels en zag de totale winkelomzet met 4% stijgen naar 716,6 miljoen euro. De gemiddelde brutowinst, exclusief nieuwe winkels, groeide met 2%. Los daarvan steeg de online omzet via www.primera.nl met 59% naar
8,9 miljoen euro.

Consumenten reageren enthousiast op de verbreding van het assortiment van Primera. Dat blijkt duidelijk uit de stijging van de omzet van cadeaukaarten (+14%), cadeauartikelen (+17%), loterijen (+3%) en het stijgende volume van PostNL (+17%).

Van alle stijgers leveren cadeaukaarten, zowel in de winkels als op www.primera.nl, in absolute zin de grootste groei in omzet. Primera is één van de grootste verkooppunten van cadeaukaarten in Nederland, en dit product laat nog altijd forse omzetstijging zien. Mede verantwoordelijk hiervoor is het succes van de Primera Keuze cadeaukaart, in 2018 door consumenten verkozen tot beste cadeaukaart van Nederland.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK