Licht herstel buitenreclame

Het out-of-home reclamesegment herstelt licht, maar die opleving zal nauwelijks een bijdrage leveren aan het nu al als verloren beschouwde jaar 2020.

De omzetdaling was fors in de eerste twee kwartalen van dit jaar, van 97 miljoen euro in 2019 naar 54,5 miljoen euro nu. Outreach is een samenwerkingsverband van de Nederlandse buitenreclame-exploitanten Centercom, Clear Channel, Exterion Media, JCDecaux, OV Media, Ocean Outdoor en Hillenaar Outdoor. Outreach is als collectief aangesloten bij 
Het Buitenreclame Onderzoek en onderzocht de actuele cijfers binnen de branche.

Weer meer mensen op straat

Adverteerders besteden hun geld alleen aan buitenreclame als er voldoende mensen op straat zijn. Niemand had kunnen vermoeden dat het coronavirus zo´n enorme invloed zou gaan krijgen op de mobiliteit van de mens in al zijn hoedanigheden. Die mobiliteit neemt weliswaar weer toe, maar nog steeds niet op het oude niveau, vooral ten gevolge van het thuiswerken.

Voorzichtig herstel

Eric Kip
Eric Kip

Eric Kip, voorzitter van Outreach, ziet toch een voorzichtig herstel: “Adverteerders hebben vrijwel niet geadverteerd in het tweede kwartaal. Gedurende de zomerperiode hebben de adverteerders de communicatie met hun doelgroepen weer stap voor stap opgestart. Er zijn zelfs weken waarin OOH weer een gezonde bezettingsgraad heeft gehad, en dat is een goed signaal. Niet alleen voor out of home, maar voor de hele mediabranche.”

Bron: Outreach

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK