Forse daling ‘Out-Of-Home’ bestedingen

Volgens onderzoeker Outreach is de reclameomzet in OOH-producten in het jaar 2020 met zo´n 35% gedaald. Volgens de onderzoekers is de daling volledig toe te schrijven aan de gevolgen van de coronamaatregelen.

Al vanaf het begin van de coronamaatregelen werd duidelijk dat adverteerders meteen hun budgetten geheel of gedeeltelijk introkken voor Out-Of-Home campagnes. De omzet bleef steken op ca. 137 miljoen euro ten opzichte van ruim 211 miljoen euro in 2019. Vooral in het tweede kwartaal was de daling fors. In het derde kwartaal verbeterden de resultaten ligt, maar het laatste kwartaal was eveneens niet succesvol.

Out Of Home

90 miljoen euro van de omzet ging naar print, 47 miljoen ging naar digitaal.

Nauwelijks herstel

Outreach

Eric Kip, voorzitter van Outreach, ziet voorlopig nog geen herstel voor dit segment. Dit, ondanks het feit dat volgens hem OOH nog steeds in staat is een voldoende grote massa te bereiken. Ook binnen het coronatijdperk. De cijfers die Outreach verzamelde zijn afkomstig van Centercom, Clear Channel, Exterion Media, JCDecaux, Ocean, OV Media, Hillenaar Outdoor, CS Digital Media, Blow-up, OOHA Media, Bereik.nl en Schiphol Media.

Bron: Outreach

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK