Papier Biënnale met thema THUIS

Papierbiennale Rijswijk 2020Voor mensen die van papier houden is het jaarlijkse bezoekje aan de Papier Biënnale een must. Nog tot 15 november is deze tentoonstelling in Museum Rijswijk geopend.

“Op het moment dat we het thema THUIS voor de Papier Biënnale 2020 vaststelden, wisten we niet dat het begrip zo’n enorme lading zou krijgen. Het was al actueel, maar door de internationale lockdown waardoor thuiswerken, thuis de kinderen lesgeven en je voornamelijk in huis vermaken, kreeg het een dimensie die buiten oorlogstijd nog nooit aan de orde is geweest. THUIS is een onderwerp waar nu iedereen op de wereld mee bezig is, niet alleen de thuislozen, de voortvluchtigen en staatlozen. Voor iedereen geldt nu meer dan ooit dat zij een veilig thuis nodig hebben.”

De Papier Biënnale 2020 laat de vele interpretatiemogelijkheden en betekenissen van het begrip THUIS zien, die kunstenaars in hun werk eraan geven. Het zijn persoonlijke opvattingen die over huiselijke omstandig-heden gaan die voor iedereen goed invoelbaar zijn. De kunstenaars die aan de tentoonstelling deelnemen zijn maatschappelijk geëngageerd en/of geven inzicht in hun werk van hun beleving als wereldburger. De optelsom van de visies op het thema THUIS zijn getuigenissen van de universaliteit dat ieder mens hecht aan vooral liefde en geborgenheid. Kijk voor meer info op de site van Museum Rijswijk.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK