Fontfamilies van House Industries bij Monotype te koop

De buitengewone lettertypes van de US Foundry House Industries zullen in de toekomst door Monotype worden gedistribueerd. De samenwerking biedt grafische ontwerpers gemakkelijker toegang tot de lettertypes van de gerespecteerde ‘letterbouwer’.

Stijlbepalend

Veel van de huislettertypes zijn uitzonderlijk en echt stijlbepalend, zoals de geometrische Sans Neutraface, de ‘cross-genre’ Chalet-familie (drie mode-stijlen), de Slab-Serif en ‘Dekor-Familie’ Municipal, of de Luxury-familie, die gericht is op high-end merken.
House Industries heeft samengewerkt met de beste lettertype-ontwerpers om de stilistische diversiteit van de bibliotheek uit te breiden, waaronder Laura Meseguer, Christian Schwartz, Erik van Blokland, Ed Benguiat,
Mitja Miklavcic en Dino Sanchez. In de komende maanden zullen de House Industries lettertypen worden geïntegreerd in zowel de Monotype Enterprise Font Solution, een cloud-gebaseerd platform voor het vinden, uitproberen, installeren en delen van lettertypen, als in e-commerce kanalen, zoals MyFonts.

House Monotype

“House Industries is een van de meest gerespecteerde ontwerp-studio’s ter wereld,” zei Brett Zucker, CMO bij Monotype. “Dankzij onze samenwerking is het nu nog eenvoudiger voor wereldwijde merken om licenties te verlenen en de lettertypes te gebruiken die bij hun werk passen. Bovendien is het een unieke kans voor twee bedrijven die gepassioneerd bezig zijn met de reputatie van het lettertype om hun verschillende perspectieven samen te brengen en zo merken, bureaus en de creatieve gemeenschap te voorzien van waardevolle informatie over type en typografie.

Bron: print.de

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK