Google Photoscan digitaliseert oude foto’s met je smartphone

google-photoscanHet digitaal archiveren en gebruiken van oude foto’s wordt een stuk makkelijker met de Google Photoscan app.

De app, beschikbaar voor Android en iOS, lost de twee grootste problemen bij het scannen van oude foto’s op. Het verwijdert het eventuele glas van de foto en maakt hem perfect recht.
Als bonus worden de kleuren ook nog aangepast, die aanpassingen kun je kiezen uit een hele serie filters waarmee je kleurzwemen weg kunt halen of juist kunt toepassen en wordt de foto automatisch rechtgezet en randen weggehaald. Voor gebruikers van Google Photo worden de gescande foto’s op een slimme wijze gecatalogiseerd en met de gezichtsherkenning kunnen ze voorzien worden van namen.
Er waren al een aantal apps voor deze toepassing te koop maar Google Photoscan is gratis en werkt prima.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK