Oplagecijfers print in nieuw jasje

BB150630NOMHet Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM) gaat met ingang van september de resultaten over bereik en oplageverloop bij dagbladen, magazines en vaktijdschriften op een nieuwe manier publiceren. NOM is onlangs gefuseerd met het oplage instituut HOI. Door de combinatie van gegevens in een speciaal dashboard kunnen de gecombineerde gegevens nu op één plek getoond worden, schrijft NOM-directeur Irena Petric.

In de nieuwe rapportage wordt onderscheid gemaakt tussen een gratis informatiedeel en een betaald informatiedeel, waarvoor een inlog vereist is. In het gratis deel zullen bij print oplage (HOI) de meest actuele voortschrijdende jaargemiddelden voor totaal betaalde gerichte oplage en totaal verspreide oplage zichtbaar zijn. In het betaalde deel zijn gedetailleerde gegevens over de meest actuele periode en drie jaar historie beschikbaar.

De nieuwe wijze van rapporteren wordt eind september geïntroduceerd. Op datzelfde moment moet ook een nieuwe NOM-website online komen.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK