Branchevereniging promotionele producten in nieuw jasje

Daar waar tot voor kort de afkorting PPP stond voor Platform Promotional Products, is de naam van de branchevereniging voor promotionele producten en relatiegeschenken inmiddels veranderd. PPP staat tegenwoordig voor Promotional Products Professionals. “Dat lijkt een kleine aanpassing, maar daar zit een grote strategische gedachte achter”, zegt voorzitter Joop van Veelen.

Van Veelen: “Het heeft alles te maken met de verdere professionaliseringsslag waar we binnen de branche voor staan. Inkopers van promotionele producten en marketeers hebben daar duidelijk behoefte aan, heeft een onderzoek onder onze leden aangetoond. Het past ook goed in ons beleid dat gericht is op het professionaliseren van de branche, het ontwikkelen en verspreiden van vakkennis en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Als PPP streven wij naar meer bewustwording over effectiviteit en rendement van promotionele producten, en dat deze beter ingezet worden als volwaardige marketingmedia.”

PPP

Lidmaatschap PPP verbonden aan accreditatie

“Als PPP zijn we de weg ingeslagen door volgend jaar onze leden te gaan accrediteren”, vervolgt vicevoorzitter Lex van den Bosch. “Dat houdt praktisch in dat PPP-leden een jaar de tijd hebben om aan te tonen dat zij aan een aantal elementaire voorwaarden voldoen en voldoende accreditatiepunten scoren om het PPP Keurmerk te mogen voeren. Het betekent dat het lidmaatschap vanaf 2021 daar onlosmakelijk aan wordt gekoppeld. Vanaf dat jaar mogen alleen PPP-leden, die over voldoende accreditatiepunten beschikken, het PPP kwaliteitslabel voeren. De invoering van het PPP Keurmerk accreditatiesysteem wordt overigens met buitengewoon veel interesse gevolgd door onze Europese collega-brancheverenigingen.”

Beeld: Het nieuwe PPP logo toegepast op een promotioneel product. Dit beeld stond symbool voor de aftrap van het PPP accreditatiesysteem op 22 oktober. 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK