Stille revolutie: iPad Pro vervangt mijn MacBook

Er is een stille revolutie aan de gang in mijn kantoor. Mijn trouwe MacBook, de 3e Apple laptop die ik kocht, ligt al weken ongebruikt in de kast. De iPad Pro, eigenlijk gekocht om TV te kijken en spelletjes te spelen, heeft hem bijna overbodig gemaakt. Het begon met emails: het gemak van lezen, beantwoorden en verwijderen van mail op de iPad heeft deze constante, tijdrovende taak overgenomen van de MacBook. Langzaam volgde het schrijven van korte berichten voor blokboek.com. Daarvoor bleken het beeldscherm en toetsenbord meer dan voldoende; het is voor mij niet nodig om een los iPad toetsenbord te kopen.
Daarna bewees Adobe en Apple dat voor standaard fotobewerkingen de iPad een goed gereedschap is. Het bijhouden van de blokboek.com websites, zoals het redigeren van teksten, is ook langzaam verschoven naar de iPad. Het gemak van de niet meer plaats of tijdgebonden toegang tot het web, opgelost door een 4G simkaart in de iPad Pro, was de stuwende kracht achter deze veranderingen die de MacBook in de kast deed belanden. Voor taken, zoals het maken van de blokboek nieuwsbrieven en echt photoshoppen, kruip ik nog graag achter mijn MacMini met 27″ beeldscherm, maar mijn MacBook zal ik alleen nog gebruiken als ik op reis ben.
Het lijkt er op dat je kunt wachten op de comeback van de iPad, ondanks de nu tegenvallende verkopen. Zeker als de rekenkracht, het batterijgebruik en opslagcapaciteit in de volgende generatie verbeterd wordt. Dat ik niet de enige ben die deze stille revolutie meemaakt, kun je lezen in de Monday Morning post van deze week waar ex-Apple baas Jean-Louis Gassée een perfecte analyse geeft van deze trend, die in de pas loopt met het succes van de Microsoft Surface, die voor Windows-gebruikers de laptop overbodig maakt.
“I predict it is only a matter of time for a comeback of the iPad, despite the lower sales reported. Especially if the new generation will have improved battery time and storage. And I am not the only one who is witness to this quiet revolution. Read ex-Apple boss Jean-Louis Gassée´s analysis in this week´s Monday Morning post which indicates that the trend is parallel to the success of the Microsoft Surface which does the same for the Windows laptop”.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK