De iPad Pro teleurstelling: Contentkwaliteit en slechte distributie

ipad-pro-priceVorige week verving ik mijn 5 jaar oude iPad voor de nieuwe Pro. Een perfecte vervanging, niet alleen supersnel, maar ik kan nu als oude man al mijn content lezen zonder bril. Toch is de aankoop een teleurstelling. Een teleurstelling die niet komt door techniek, maar door de kwaliteit en de beschikbaarheid van content. Zo kan ik nog steeds niet mijn oude Wired Magazine abonnement gebruiken en is Apple News een wel heel erg gesloten nieuwsbron van door Apple goedgekeurde contentleveranciers. Content die ook nog veel dezelfde berichten bevat. Zo kwam het bericht van de iPad Pro introductie 8 keer voor in verschillende bronnen. Weer een bewijs dat het bij contentdistributie door niet-uitgevers zoals Apple, Google en Facebook schort aan een eindredactie die let op relevantie, waarheid en simpele zaken zoals het twee keer plaatsen van een bericht. En dat is een kans voor ‘echte’ publicaties die daar wel op letten.
Een andere storende factor is dat een aantal apps duidelijk nog niet aangepast is aan de Pro en iOS 9 mogelijkheden. Zo werkt Camera Awesome, de voor mij perfecte vervanging voor de Apple Camera app, nog niet en moet SmugMug zijn foto-deel app nog wat bijschaven. Een andere teleurstelling is dat de Apple Pen en de Apple Smart Keyboard nog niet leverbaar zijn. Wat me wel de tijd geeft om alternatieven te bekijken want de eerste reviews van deze twee dure opties zijn niet echt lovend.
Toch denk ik dat het Pro concept het komende jaar een winnaar is. Een grotere tablet met laptop mogelijkheden zal veel (semi) professionele gebruikers aanspreken en er toe aanzetten hun oude tablet en laptop te vervangen. Van die trend zullen ook Microsoft met zijn Surface en de stortvloed aan grotere Google Android tablets profiteren. Wat weer betekent dat de kwaliteit van online content en de distributie daarvan nog belangrijker wordt, ook voor Blokboek.com.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK