Omapost zorgt voor offline DDOS-aanval

Een wel heel lieve en sociale 1 april-grap, zo meldt het AD: Omapost, een app om kaarten te versturen naar eenzame ouderen, voert een offline DDOS-aanval uit. Zo’n aanval, waarbij normaliter het trager maken van de computerserver het doel is, is nu gericht op PostNL. Het echte doel is natuurlijk zoveel mogelijk kaartjes bij eenzame mensen krijgen.

Een half miljoen Nederlanders voelt zich alleen. Door grote hoeveelheden kaarten te sturen, wordt het bezorgingssysteem van PostNL ‘uitgedaagd’, zei Omapost-oprichter Wilbert van de Kamp. Het is de bedoeling dat er duizenden kaarten bij ouderen terecht komen.

Tot en met 7 april kan iedereen via de link ddos.omapost.nl een kaartje sturen naar iemand die ze te weinig spreken. In die database zitten zo’n 250 mensen die hebben aangegeven eenzaam te zijn en graag een kaart ontvangen. Het versturen van de eerste 2500 kaarten is gratis. De kaarten worden beschikbaar gesteld door Omapost en Insite Security.
Daarna kan omapost weer gewoon gebruikt worden om een kaartje naar eenzame oma’s te sturen

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK