Boekenmarkt laat groei in print zien

De vorige week afgesloten Boekenweek, met het thema Natuur, zorgde voor een omzetstijging van 2,8% aan Nederlandstalige boeken ten opzichte van 2017. De productie bleef nagenoeg gelijk. Boekkopers blijken meer geld uit te willen geven voor fraaie vormgeving en technische producties. Het is het vierde jaar op rij dat de Boekenweek een plus noteert in omzet. Sinds 2015, het eerste jaar na de crisis, steeg de omzet ten opzichte van het voorafgaande jaar met respectievelijk: 6,8%, 1,2% en 1,1%. Het eerste kwartaal loopt nog, maar vooralsnog zorgde de Boekenweek voor de hoogste omzet tot nu toe. Voor boekhandels die actief deelnamen aan de campagne gold dat des te meer, zij noteerden een omzetstijging van 3,3% ten opzichte van 2017.

Bron: inct

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Printmedianieuws

printmedianieuws.nl is de belangrijkste informatiebron voor managers en andere beleidsmakers binnen de printmedia branche: niet alleen grafische bedrijven en uitgeverijen, maar ook toeleveranciers en opdrachtgevers van de bedrijfstak. Wij richten ons op het dagelijkse nieuws en de achtergronden van het nieuws uit diverse printmedia segmenten. De hoofdpunten van het printmedia nieuws zijn gratis, de achtergronden van het nieuws (dat noemen wij 'premium content') is in de meeste gevallen alleen toegankelijk voor betalende abonnees. Blokboek en Printmedianieuws werken samen. Daardoor wordt dit bericht op beide websites gepubliceerd.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK