I.T. Strategies rapport laat de groei van Ink Jet Production Printing zien

I.T. Strategies Report Cont.InkjetI.T. Strategies Inc., adviesbureau voor de digital print markt, rapporteert een onstuimige groei van het aantal pagina’s dat met continuous feed ink jet production printers gemaakt wordt. Dat aantal steeg met 16%, een percentage dat de onderzoekers van I.T. Strategie ook voor de komende jaren verwachten. De groei gaat niet alleen ten koste van opdrachten die voorheen met tonerprinters gemaakt werden, maar ook van offset. Een andere voorspelling is dat het aantal geïnstalleerde engines (druktorens) dit jaar wereldwijd met 252 stijgt. Voor 2016, 2017 en 2018 zal dat respectievelijk 276, 294 en 314 zijn. Dat lijkt een langzame groei maar gezien de investering in deze printmonsters, tussen de 800.000 euro en 1,25 miljoen euro per engine, wel verklaarbaar. Een samenvatting van het rapport is te downloaden via onze download pagina.


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK