MacOS Catalina en Photoshop nog niet 100% ‘gelukkig’ met elkaar

Het nieuwe macOS Catalina maakte niet bepaald een vlekkeloze start. Het blijven hangen van de upgrade procedure zorgde voor nogal wat paniek. Met macOS 10.15.1 is dat opgelost, maar nog even blijven wachten is nog steeds zinvol omdat Adobe nog niet volledig klaar is voor Catalina.

catalinaNatuurlijk was het laten ‘vallen’ van 32-bits ondersteuning wel al langer bekend, maar de ‘gewone’ gebruiker negeert dergelijke ‘onder de motorkap features’ doorgaans. Adobe was natuurlijk ook al heel lang op de hoogte van hetgeen Apple van plan was, maar reageerde langzaam. Afgelopen week verscheen er een kleine update voor Photoshop, maar volgens de eigen berichten van Adobe is ook deze versie nog niet (volledig) klaar voor Catalina. Dat geldt ook voor Lightroom. Volgens deskundigen zitten er nog steeds oude stukjes 32-bits code in bepaalde delen van beide applicaties, waardoor bepaalde functies niet of niet juist zouden werken.

Catalina vooral ‘ellende’ voor gebruikers van oude Adobe pakketten zonder achterliggend abonnement

adobe-message-photoshop

Geen risico nemen

Het is dus niet zo dat de laatste versie van Photoshop niet zou draaien op Catalina, maar kennelijk dus niet voor de volle 100%. Welke gebruikers dat op welke wijze zullen ervaren, is nu na de laatste update nog niet bekend. Het blijft dus zinvol voorlopig nog op Mojave te blijven draaien totdat Adobe volledig uitsluitsel geeft. Gebruikers van oude(re) Adobe applicaties en dus ook niet willen upgraden naar een actueel abonnement binnen Adobe Creative Cloud kunnen ‘beter’ onder Mojave blijven werken.

 

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK