MacOS Catalina beschikbaar

Vandaag is Apple’s nieuwste versie van macOS beschikbaar. Deze is voorzien van de naam Catalina. De ‘gewone’ dagelijkse gebruiker zal niet zo heel veel merken van de upgrade.

Het kan doorgaans weinig kwaad meteen te upgraden. MacOS is een stabiele besturingsprogramma en wordt altijd langdurig getest voordat het in de uiteindelijke versie verschijnt voor eindgebruikers. Even wachten kan geen kwaad, maar weet dat Apple in upgrades en update ook diverse lekken dicht en dus de kwetsbaarheid voor aanvallen van buitenaf elimineert. Het is dus zeker zinvol te upgraden, ook al zie je niet meteen het gebruikersnut van noviteiten die Apple voor de eindgebruiker heeft ontwikkeld.

Pas echter op met oude 32 bits applicaties!

De belangrijkste wijziging ‘onder de motorkap’ is dat 32-bits applicaties niet meer worden ondersteund! En dit houdt in dat niet al uw applicaties zullen werken wanneer u naar macOS Catalina overstapt. Met name oude(re) software zal volledig stoppen met werken. Maakt u nog gebruik van 32-bit applicaties, voer dan de upgrade naar Catalina nog niet uit! Vraag eerst uw software leveranciers naar de stand van zaken.

Met de applicatie Go64 kunt u testen welke applicaties op 64 bits functioneren.

Wel besloot Apple het besluit terug te draaien, dat macOS en iOS zoveel mogelijk op elkaar moesten ‘lijken’. Daarmee positioneert Apple macOS toch echt als een besturingssysteem voor de professionele gebruiker van de Apple computer productlijnen.

catalina

Catalina heeft 34 nieuwe lettertypes aan boord

Samen met de komst van het nieuwe macOS zijn ook de besturingssystemen voor iPhone en iPad voorzien van een upgrade, om nog beter met elkaar te kunnen samenwerken.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK