Avery Dennison breidt uit in Luxemburg

avery-luxemburg

Van links naar rechts: Jeroen Diderich, vice-president en algemeen directeur, Label and Graphic Materials Europe, Kamran Kian, vice-president, wereldwijde operaties en supply chain, Label and Graphic Materials en Etienne Schneider, vice-premier, minister van Economie. (Foto: Avery Dennison)

“Deze investering biedt een aantal voordelen voor Avery Dennison in Europa”, zei Tim Presto, vice-president van Supply chain & Operations Europe bij Avery Dennison. “Het geeft ons een flexibeler productienetwerk, vergroot onze mogelijkheden qua topcoatings en helpt ons beter in te spelen op fluctuaties in de vraag van onze klanten. Met zijn moderne opzet en centrale ligging ondersteunt de nieuwe uitbreiding onze duurzaamheidsambities. Het helpt onze CO2-impact te minimaliseren door transporten binnen het productieproces te verminderen, ook omdat we dichter op een groot deel van onze klanten zitten. Ten slotte, niet onbelangrijk, biedt het ons geavanceerde machines en apparatuur die onze productkwaliteit versterken en de uptime maximaliseren.”

De uitbreiding omvat een ultramoderne, multifunctionele coater, extra snijcapaciteit, een nieuwe verpakkingslijn en een geautomatiseerd magazijn.

Duurzaamheidsvoordelen

De productiefaciliteit in Rodange is in totaliteit toegenomen met meer dan 12.000 vierkante meter en geoptimaliseerd om maximale duurzaamheidsvoordelen te bieden met betrekking tot afvalbeheer, energieverbruik en efficiënt waterverbruik. Door de faciliteit op een locatie te bouwen, dichter bij een groot deel van zijn klanten, verwacht Avery Dennison bovendien een jaarlijkse vermindering van 700 ton aan broeikasgassen, gerelateerd aan transportbewegingen.

Bron: sign.nl, persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK