Samenwerking PEFC en Easyfairs op de Empack

Samen met Easyfairs organiseert PEFC Nederland op 3 april, op de beursvloer van de Empack, een miniconferentie over innovatieve, biobased & circulaire materialen. De Empack is de beurs waar de toekomst van de verpakkingstechnologie centraal staat.

Tijdens de eerste beursdag verzorgt PEFC een miniconferentie over duurzame materialen binnen het thema ‘Resource: Kies innovatief, biobased & circulair’. Onder leiding van dagvoorzitter Siem Haffmans, van Partner for Innovations, vertellen diverse sprekers over de duurzame waardes en visies van hun organisatie qua impact op milieu, mens en economie. Tevens gaan zij in op het innovatieve proces, vanaf ontwerp tot en met het gebruik van PEFC-gecertificeerde, hernieuwbare en recyclebare grondstof papier en karton voor een verpakking.

Communiceer en informeer de consument

empack pefcDe consument heeft een sleutelrol: er moet wel afzet zijn van producten gemaakt van biobased materialen. Helaas ontbreekt het bij de meeste consumenten nog aan gedegen kennis over duurzame producten, gemaakt van hout of karton/papier. In Nederland werkt PEFC er hard aan om de kennis over bossen en duurzaam hout en papier te verhogen, bijvoorbeeld door presentaties te geven, blogs te schrijven, vlogs te publiceren en samen te werken met organisaties die dit onderwerp ook op hun agenda hebben staan.
Eén ding is duidelijk. Voor de retail, die dicht bij de consument staat, is hiervoor ook een taak weggelegd en ketenverantwoordelijkheid te nemen door bijvoorbeeld duurzame biobased materialen in te zetten en te communiceren over verantwoorde consumptie en productie (SDG 12) naar de consument, over het hoe en waarom zij dat doen.

De miniconferentie vindt plaats op woensdag 3 april 2019 van 14.00 – 16.00 uur tijdens de Empack in de Netwerk Theatre in de Brabanthallen in Den Bosch.

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK