Empack Brussel 2016 tilt verpakkingsindustrie naar hoger niveau

Schermafbeelding 2016-06-21 om 16.58.37Op 21 & 22 september vindt de 15de editie van vakbeurs Empack plaats in Brussels Expo. The place to be voor alle spelers in de verpakkingsindustrie waar vraag en aanbod samenkomen in een informele sfeer. Hier krijgen bezoekers en exposanten de nieuwste trends en technologieën uit eerste hand. En dit jaar: nog meer zones, nog meer bezoekerservaring, nog meer interactie.

 

Uniek ontmoetingsmoment voor de sector

Momenteel is meer dan 80% van de beursoppervlakte ingevuld. Een zeer sterk signaal dat de sector jaar na jaar blijft geloven in de toegevoegde waarde van Empack voor hun business.

 

Routes & zones om de bezoekerservaring te verrijken

De organisatie stelt alles in het werk om de bezoekerservaring te verrijken. Via drie routes (Innovation, Automation & E-commerce) ontdekken bezoekers zeer gericht de innovatieve oplossingen bij exposanten. Daarnaast zijn er ook vier zones met specifieke thema’s op de beursvloer:

Biobased Plaza
Biobased verpakkingen worden steeds belangrijker. Volgens experts is dit de toekomst op verpakkingsgebied, maar er zijn nog heel wat vragen rond. Daarom heeft Easyfairs, in samenwerking met Belgian BioPackaging, de Biobased Plaza opgericht. Deze Plaza is een locatie op de beursvloer voor bedrijven en/of kennisinstituten, actief in biobased verpakkingen, innovaties of materialen.

Machine Safety & Automation Plaza
Automatisering van verpakkingslijnen zorgt voor een hogere capaciteit én bespaart kosten & tijd. Echter gaan deze snellere verpakkingslijnen gepaard met nieuwe veiligheidsuitdagingen. De Machine Safety & Automation Plaza informeert in samenwerking met Prebes over producten en diensten die een oplossing bieden.

Food Pack Terrace
Op de Food Pack Terrace hebben enkele exposanten de handen in elkaar geslagen zodat de bezoeker een volledige verpakkingslijn in werking kan zien. Een nooit eerder gezien initiatief! Van het inscannen van de badge, de verschillende stappen van het verpakkingsproces tot een eigen gepersonaliseerd eindproduct.

Pharma Village
Farmaceutische verpakking is een snel evoluerende markt die een jaarlijkse groei kent van meer dan 6%. Het is niet te onderschatten welke cruciale rol verpakking inneemt tijdens de distributie, levering en uiteindelijk de veilige consumptie van geneesmiddelen. Ontmoet in de Pharma Village spelers die een antwoord bieden op de uitdagingen van morgen: kleine dosisverpakkingen, serialisatie, koelverpakkingen, anti-counterfeiting, GDP,…

 

Interactief randprogramma met conferenties

Empack kiest voor een interactieve formule. Zoals met ‘Packstory’, een tentoonstelling over de hele levenscyclus van de verpakking, een heuse zintuigelijke ervaring. Of met de ‘Innovation Gallery’, waar de winnaars van de Greener Packaging Awards in the picture staan.

Tot slot gaan kennisinstellingen tijdens conferenties dieper in op actuele thema’s, verzameld via een bezoekersenquête. Enkele topics: Biobased verpakkingen, Actieve & intelligente verpakking, Foodmigratie, verpakking & voedselverlies, E-commerce & verpakking,… De conferenties in combinatie met een vip business lunch, zorgt voor intense netwerkmogelijkheden. Kom en ervaar zelf de kracht van Empack.

 

Praktische informatie

Empack Brussel
21 & 22 september 2016
Gelijktijdig met Logistics & Distribution
Brussels Expo, paleis 6 & 9
Voor meer info en uw gratis toegangsbadge, surf naar www.empack.be

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK