Scodix: Digitaal relief, vernissen en folie drukwerk veredeling

Scodix polymereEén van de verrassingen op drupa was Scodix, dat onder de noemer Digital Enhancement toepassingen liet zien van zijn digitale polymere print techniek.

Op de Scodix B2+, 720 x 520 mm, persen werden schitterende voorbeelden gedrukt met reliefprints, super glanzende vernissen en sprankelende folie-achtige toepassingen. Scodix Sense is een inkjettechniek die gebruik maakt van een gepatenteerde polymeer die in een drukgang opgebracht wordt met een snelheid van 1.200 vellen per uur. Sense kan toegepast worden in offset of digitaal gedrukte vellen. De registratie van de polymeerdruppels wordt per vel gecontroleerd door middel van hoge resolutie camera’s die een perfect register garanderen.
Heb je Scodix gemist kijk dan op onze videopagina naar het filmpje van deze interessante toepassing van digitale drukwerk veredeling.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK