Digitaal groeit ten koste van offset

tabelDe cijfers staven wat wij eigenlijk al wisten; de trend van offset naar digitaal zet door. De totale omvang van de drukwerkmarkt groeit in de VS met 1,2% per jaar, terwijl het aandeel digitaal kleurendrukwerk jaarlijks met 14,2% stijgt. Dat meldt het Amerikaanse Rochester Institute of Technology (RIT) op basis van cijfers van InfoTrends. De voornaamste oorzaken voor kannibalisatie van offset door digitaal zijn kortere doorlooptijden, ander gebruik van drukwerk en kostenbesparing. Volgens InfoTrends groeit digitaal drukken het meest in de boekenmarkt, maar ook direct mail, magazines, catalogi en brochures worden meer en meer digitaal geproduceerd. Het segment transactiedocumenten maakt een grote verandering door; in plaats van traditionele facturen en afschriften wordt transpromodrukwerk in hoogwaardig full colour (digitaal) geproduceerd tegenwoordig.

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK