Pira bevestigt: minder offset, meer inkjet

Volgens Smithers Pira, een wereldwijd gerenommeerd marktonderzoeksbureau, zal digitaal drukken de komende vijf jaar fors groeien, ten koste van offset.
Dit jaar zou digitaal drukken, met een wereldwijde omzet van $ 785 miljard, al goed zijn voor ruim 16% van de wereldwijde grafische markt. Het volume van ‘digitaal drukken’ groeit van 2,9% dit jaar, naar ruim 4% in 2022. Dat is qua volume niet zo groot, maar de waarde van het digitale drukwerk gaat ook omhoog. In 2022 zou digitaal drukken (lees vooral: inkjet) goed zijn voor 20% van de totale grafische omzet wereldwijd.
De waarde van al het offsetdrukwerk zal de komende jaren verder dalen. In 2012 was offset nog goed voor ruim 48% van de omzet van al het drukwerk en verpakkingen; volgens Pira zal dat nog slechts 39,5% in 2022 zijn. Offset zal nog steeds de dominante druktechnologie zijn, maar in 2022 zal ‘slechts’ 70% van al het drukwerk nog in offset gemaakt worden.

Bron: Printcan

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK