Einde van Britse ansichtkaart

De Britse krant The Daily Telegraph kopte ‘the end of the postcard’. Dit naar aanleiding van het nieuws dat J Salman, de oudste ansichtkaartproducent van Engeland, na 140 jaar gaat stoppen.
De ansichtkaartendrukker heeft te maken met zeer moeilijke marktomstandigheden. Mensen sturen tegenwoordig berichten via social media, zoals: Facebook en Instagram, als ze op vakantie zijn. Daarnaast houden mensen tegenwoordig kortere vakanties, waardoor ze vaak al terug zijn voordat de ansichtkaart op de deurmat bij familie of vrienden valt.
Charles en Harry Salmon zijn de vijfde generatie die nu nog het familiebedrijf leiden. Hun voorvader J Salmon begon in 1880 met het drukken van ansichtkaarten. Nieuwe telgen binnen de familie hebben geen animo om het bedrijf voort te zetten. De 50 medewerkers werken nog door tot december dit jaar. Dan sluiten de deuren definitief. Voor de vijfkleuren Komori in het B1-formaat, waarop de laatste ansichtkaarten de laatste jaren zijn gedrukt, wordt nog een koper gezocht.

Bron: Printweek

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK