MAN Roland definitief in Britse handen

Begin 2012 verraste de Britse zakenman Tony Langley de grafische wereld door de noodlijdende vellenpersentak van MAN Roland over te nemen. Nu, anderhalf jaar later maakt Langley Holdings bekend dat de overname definitief is afgerond. Hiermee is de familie Langley nu 100% eigenaar van het roemruchte Duitse bedrijf dat in 1871 is opgericht.
MAN Roland, dat samen met de Duitse concurrenten Heidelberg en KBA, de wereldmarkt voor offsetpersen beheerst, heeft sinds de crisis in de grafische industrie fors moeten reorganiseren, wat overigens ook voor marktleider Heidelberg geldt. De overname door de Britse investeerder Tony Langley betekende de redding voor de persenfabrikant. Langley verwacht met de vellenpersendivisie een jaaromzet te kunnen realiseren van 320 miljoen euro.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK