Dutch Design Week weer groot succes

Dutch Design Week 2018 in Eindhoven trok 355.000 bezoekers, 6% meer dan de editie van vorig jaar. Circa 2.600 ontwerpers uit binnen- en buitenland presenteerden hun nieuwste technologische kunsten van 20 tot en met 29 oktober. Opvallend is dat ruim één op de vijf bezoekers (21%) uit het buitenland kwam, waarmee de bijzondere beurs een internationaal karakter heeft gekregen.
Hoewel tal van ontwerpnoviteiten niet of slechts indirect met de grafische industrie te maken hebben, is de creatieve beurs ook interessant voor de grafimedia. Duurzaamheid en innovatie staan centraal en ontwerpideeën van nu worden producten van de toekomst, waar grafische toepassingen denkbaar zijn bij de uitvoering. Opvallende hoogtepunten: de Lightyear, een auto die volledig op zonne-energie loopt en is ontworpen door Lex Hoefsloot, won de VPRO Toekomst Bouwdepot (incl prijs van 10.000 euro). Op 3D-gebied viel de MX3D-bridge op, een brug van staal die is geprint door robots. De brug zal binnenkort daadwerkelijk over een Amsterdamse gracht worden geplaatst. De MX3D-bridge, ontworpen door Joris Laarman, won de publieksprijs.
Als eerbetoon aan de onlangs overleden grafisch ontwerper Anthon Beeke, is er tijdens de DDW een nieuw boek gepresenteerd: Dutch Posters 1997-2017, met 350 posters van  grafisch ontwerpers  uit deze periode. Het is een vervolg op het boek Dutch Posters 1960-1996 van Anthon Beeke, dat inmiddels een collectorsitem is geworden.

Bron: ddw.nl/eindhovennews.com

Lees ook: De rol van Print tijdens Dutch Design Week

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK