De rol van Print tijdens Dutch Design Week

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven werd duidelijk dat niet het drukken of printen het belangrijkste onderscheid bepaalt voor succesvolle druk- en printbedrijven, maar ontvangst, verwerking en beheer van data van de opdrachtgevers. Maar dan wel in al zijn hoedanigheden.

Dat werd al meteen duidelijk door de lezing van Gerwin Verdonk van Simian. De enorme fabriekshal, nu nog 10000 vierkante meter, groeiend eind 2019 naar 35000 vierkante meter, mag misschien dan nog wel op een drukkerij lijken, maar in feite is het aaneenschakeling van geautomatiseerde reeks deelprocessen, voor de verwerking van maar liefst 1500 orders per dag, te ‘verdelen’ over maar liefst 100 productie ‘apparaten’.

De Sneak preview liet feitelijk de werkelijkheid van vandaag zien, maar dan wel een werkelijkheid die van buitenaf zijn invloed heeft op de branche. Buiten het gebouw van SintLucas was de dynamiek van de Dutch Design Week goed voelbaar rondom het gebied ‘Strijp-S’ in Eindhoven. Dat print door middel van het KVGO project PrintPakt nu voor de derde keer deelneemt, is het bewijs dat het medium papier springlevend is binnen alle mogelijke andere media-uitingen, in zowel ‘harde als zachte vormen’.

Lees het uitgebreide verslag (gratis) bij Printmedianieuws

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK