Opmeer maakt bijzonder boek over Afrikaanse wilde hond

Opmeer

Bij Opmeer  in Den Haag is onlangs het boek ‘Painted Wolves, a wild dog’s life’ gepresenteerd. “Niet zomaar een koffietafelboek, maar één met een heel bijzonder verhaal”, zegt directeur Boy Opmeer. Het oversized boek (formaat 30 x 32 cm) bevat 220 prachtige foto’s, telt 312 pagina’s en weegt bijna 4 kilogram. “Het boek brengt op indrukwekkende wijze het leven in beeld van een van de meest bedreigde diersoorten: de Painted dogs, ook wel Painted wolves genoemd.
Natuurfotograaf Nicholas Dyer heeft het leven van deze dieren zes jaar lang op de voet gevolgd. Opmeer, sponsor van Painted Dog Conservation (PDC), dat zich inzet voor bescherming van de bedreigde Afrikaanse wilde hond verzorgt de productie, waarvan de opbrengst naar de stichting gaat.
Boy Opmeer, die in Zimbabwe drie jaar geleden met de fotograaf op het idee voor dit boek kwam, staat bekend als natuurliefhebber die regelmatig bijzondere drukwerkproducties over de natuur maakt, getuige bijvoorbeeld de mega-kerstkaart van jaren terug.

Bron: Opmeer

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK