Drukker investeert tegen de stroom in

BB160119 Belgische drukkerDe Belgische Offsetdrukker Haletra uit Houthalen-Helchteren gaat ruim 8 miljoen euro investeren in de verdubbeling van de productieruimte. Een investering van een dergelijke grootte is niet voor de hand liggend, zeker niet in de zeer concurrerende wereld van drukkers. “Onze sector staat al een aantal jaren onder zeer zware druk”, zegt Dirk Mewissen (46), CEO van het familiebedrijf. “In 2007 waren er nog 933 drukkerijen in België. Daar blijven er vandaag nog 570 van over. Volgens onze sectororganisatie zullen er binnen een paar jaar nog amper 150 overblijven.” We willen niet bij de pakken neerzitten, voegt eigenaar Dieter Paredis (36) eraan toe. “We nemen de vlucht vooruit en willen doorstoten tot in de top tien van de vellendrukkers in ons land.”

 

Om dat doel te halen, gaat Haletra vanaf volgende maand van start met een ambitieus investeringsprogramma. Er komt een bijkomende productiehal van 2.200 m², waarmee de bestaande productieruimte dubbel zo groot wordt. Tegelijk worden miljoenen gestopt in bijkomende druk- en afwerkingsmachines van de nieuwste generatie, traditioneel van de Duitse fabrikant Heidelberg. Alles samen goed voor 8 miljoen euro. “Ongeveer een derde van dat bedrag is bestemd voor de aankoop van de grond en de realisatie van het gebouw, de rest gaat naar de nieuwe machines en optimalisatie van het machinepark”, legt Paredis uit.

 

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK