Klant kiest klimaatneutraal drukwerk

co2Het Duitse Onlineprinters – dat 15 onlineshops voor het bestellen van drukwerk beheerd – heeft in totaal in drie jaar tijd 125.000 drukwerkopdrachten klimaatneutraal geproduceerd. De totale hoeveelheid CO2-compensatie komt overeen met de uitstoot van 2.000 auto’s die 10.000 km hebben gereden. Volgens Onlineprinters neemt het aantal klanten dat kiest voor de optie van klimaatneutraal drukken bij het bestellen van drukwerk toe.

Meerkosten
Het gaat hier om ‘technische compensatie van broeikasgassen’, waarbij de CO2-uitstoot die vrijkomt bij de productie en de kosten van de compensatie daarvan in de prijs wordt doorberekent. De opdrachtgever kan online met een muisklik aangeven of hij wil dat zijn drukwerkopdracht klimaatneutraal wordt geproduceerd. Gemiddeld bedragen de meerkosten slechts 0,86% van de totale drukwerkopdracht. Dat geld kan de klant laten gaan naar projecten als een bosbeschermingsproject in Brazilië, waterkrachtcentrale in Indonesië of naar een windenergieproject in Turkije.

Klimaatneutrale drukwerkopdrachten
De opdrachtgever kan eventueel een logo en een QR-code mee laten drukken op zijn drukwerk om te laten zien wat de gecompenseerde hoeveelheid CO2 is en welk project is ondersteund. Het Duitse bedrijf ClimatePartner levert de software voor de administratieve verwerking en CO2-compensatie. Sinds 2013 heeft dit bedrijf voor 700 drukkerijen in Europa 350.000 klimaatneutrale drukwerkopdrachten verwerkt, waarvan dus meer dan een derde via Onlineprinters.
Bron: Grafisch-nieuws

Lees ook:


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK