Onlineprinters verwelkomt miljoenste klant

onlineprintersSinds januari 2017 heeft Onlineprinters er meer dan 400.000 nieuwe klanten bijgekregen en per september 2018 konden zij de miljoenste klant verwelkomen. “Eén miljoen klanten, dit getal staat voor veel creatieve, gedrukte producten die wij de afgelopen 14 jaar voor onze klanten mochten realiseren”, aldus dr. Michael Fries, CEO van Onlineprinters.

Michael Fries presenteerde de kunstdruk ‘Customer Globe’ voor deze mijlpaal. Deze Globe werd met de software Mosaic van technisch partner HP in samenwerking met het reclamebureau Gyro gerandomiseerd. Hiervan worden 1.000 individuele exemplaren gemaakt en die worden cadeau gedaan aan langjarige klanten. “Aan creativiteit wordt tegenwoordig ook bij het online drukken geen paal en perk gesteld. Onze kunstdruk staat voor de diversiteit van onze klanten en hun projecten. Elk van de duizend gedrukte exemplaren van de serie is gebaseerd op hetzelfde ontwerp en is toch een uniek stuk.”

Internationaal omzetaandeel stijgt
Onlineprinters levert tegenwoordig voornamelijk aan businessklanten in meer dan 30 landen van Europa. In Duitsland maakt de onderneming onder het merk Diedruckerei.de ongeveer 30 procent van haar totale omzet. Tussen 2012 en 2014 wordt de omzet in het buitenland steeds belangrijker voor de onlinedrukkerij. Dat valt te verklaren door het feit dat in deze periode de reeds in 2008 begonnen internationalisering verder werd bespoedigd. Met de aankoop van Solopress, marktleider in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van online drukken en het toetreden van LaserTryk die marktleider in de Scandinavische landen is tot de Onlineprinters-groep, behoort Onlineprinters tot de top drie van onlinedrukkerijen in Europa. De CEO noemt de internationalisering dé drijvende kracht voor het succes van Onlineprinters. Bij Onlineprinters werken mensen uit 40 landen samen aan het succes: “Waar veel nationaliteiten elkaar ontmoeten, gaat het alleen goed wanneer men tolerant is en rekening met elkaar houdt. Dat onderscheidt onze bedrijfscultuur”, benadrukt Michael Fries.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK