Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Nieuwe grootformaat pers De Groot – grootsgedrukt.nl in bedrijf

De Groot – grootsgedrukt.nl in Goudriaan haalt met de KBA Rapida 145-5-L SPC ALV2 de nieuwste generatie offset grootformaat drukpers in huis. De pers heeft een zeer hoge druksnelheid en biedt een hoge en vooral constante kwaliteit.

Enthousiasme KBA

“De drukkers van De Groot – grootsgedrukt.nl werken sinds eind 2016 met de achtkleurenpers Rapida 106. Naast de snelheid en technische mogelijkheden van deze pers, zijn we vooral heel content over het resultaat. Waar we destijds nog vraagtekens hadden over KBA  – voor ons nieuw – zijn die volledig verdwenen. Sterker nog, we hakten een jaar later, eind 2017, de knoop door voor de aanschaf van de nieuwe Rapida 145”, zegt directeur Anton de Groot.

Aan de miljoeneninvestering ging een lange en grondige voorbereiding vooraf, waarbij de nodige drukpersen met elkaar vergeleken werden. “Onze eerdere KBA ervaring, tezamen met de uitstekend verlopen afnametesten in Radebeul, hebben positief bijgedragen aan de keuze voor de Rapida 145 pers. In alles proeven we het professionalisme van bevlogen persenbouwers.”

KBA Rapida 145

De nieuwe Rapida grootformaatpers is de tweede pers van Koenig & Bauer, die in Goudriaan is geïnstalleerd. KBA Rapida 145 telt vijf druktorens plus een laktoren en heeft een dubbel verlengde uitleg. De topsnelheid van de machine is 17.000 vel per uur in een drukformaat van 106 x 145 cm. Omdat het aantal orders toeneemt en de oplages relatief gezien afnemen, zijn snelle in- en omsteltijden cruciaal. Het drukwerk droogt snel door infrarood en hete lucht. Voor de inktaanvoer in de torens zijn nieuwe inktleidingen aangelegd die de pers van inkt voorzien.

“Wifac begeleidde het gehele proces, waaronder het opbouwen van de pers en het opleiden van een team van drukkers. Deze zijn een week lang geïnstrueerd en opgeleid in Radebeul om alle details van de nieuwe grootformaat pers onder de knie te krijgen. De pers is gedurende de zomerperiode geïnstalleerd en uitvoerig getest”, aldus Anton de Groot.

Grote meerwaarde

De grootformaat pers voorziet in de behoefte jumboformaat posters te drukken, evenals landkaarten, cacheervellen en plafondhangers. Met deze nieuwe pers kunnen we een deel van onze klanten, denk aan de franchise en retailmarkt, nog beter bedienen. Ook de nieuwe bedrijfshal die in aanbouw is, wordt ingericht om voor die markten de fulfillment en afwerking optimaal te kunnen bewerkstelligen.

“Elk vel wordt afzonderlijk door een camera op scherpte en kleurkracht gecontroleerd. Dit levert een constante kwaliteit op, een grote meerwaarde. Daarnaast worden de insteltijden aanmerkelijk verkort, waardoor we in korte tijd vele orders kunnen produceren en we snelle doorlooptijden kunnen garanderen”, benadrukt De Groot.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, photographer and communication expert. Believes in the power of a mix of media. An image says more than a thousand words, but is always more powerful when combined with great words. And mix of media strengthens any message. With PRStory all media come together. A powerful PR story with text, image, photography and video which will lead to instantaneous action. Visit PRstory.nl for examples.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

VIGC trainingen - Haarlem

  • Workshop PDF Update: 28 mei 2019
  • Workshop kleur in een productieproces: 11 juni 2019
  • Introductie in Printed electronics & functional printing: 27 juni 2019

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK