Adverteren? Bel ons +31618883969 sales@blokboek.com

De Groot investeert in achtkleuren grootformaat pers

Drukkerij de Groot investeert fors in een nieuwe drukpers, waar ook een nieuwbouw voor nodig is.
Directeur Anton de Groot is net terug uit Radebeul, waar de afnametesten met een team van de drukkerij prima verliepen. Anton de Groot: “Op drupa 2012 keken we naar een nieuwe grootformaatpers, om onze oude te vervangen. Na een intensieve zoektocht en analyse van alle specificaties, kozen we er voor om eerst een achtkleuren KBA Rapida 106 te kopen. Die is in 2016 geïnstalleerd. Toen we de contracten voor die pers tekenden, kwamen we een beginselverklaring overeen voor de grootformaat Rapida 145. Eind 2017 hakten we de knoop door, waarna het snel ging.”
De drukkers van De Groot zijn enthousiast over de Rapida. Ze hebben de pers volledig onder controle en draaien – ook de kleinere oplagen waar De Groot er veel van heeft – vrijwel altijd op topsnelheid. “Waar we destijds nog wat vraagtekens hadden over KBA – voor ons immers nieuw – zijn die volledig verdwenen. Net als bij de Rapida 106 gaat een team drukkers een week lang naar Radebeul voor instructies. Dat zijn andere drukkers dan op onze Rapida 106, maar uiteraard kunnen we straks veel gemakkelijker switchen, omdat de bediening van beide persen identiek is.”
De Groot zit midden in een ingrijpende verbouwing. In een pershal waar nu nog papier en afwerkmachines staan, wordt een extra verzwaarde betonvloer gegoten, als fundament voor de pers die liefst 120 ton weegt. Ondertussen is de bouw van een extra hal van 1.300 vierkante meter bedrijfsruimte en 600 vierkante meter verdieping van start gegaan. Hier komen – nadat de Rapida 145 is geïnstalleerd – onder andere de afwerkmachines te staan.
De Groot kan met de nieuwe hal en indeling de logistiek rond de persen verder optimaliseren, temeer daar naast de oude grootformaat drukpers er afscheid genomen gaat worden van een 70×100 machine. “We hebben die ruimte hard nodig. Het is een mooie puzzel om alles kloppend en in de juiste volgorde te krijgen.”

Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, photographer and communication expert. Believes in the power of a mix of media. An image says more than a thousand words, but is always more powerful when combined with great words. And mix of media strengthens any message. With PRStory all media come together. A powerful PR story with text, image, photography and video which will lead to instantaneous action. Visit PRstory.nl for examples.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld
blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK