Innovaties op de vierkante meter

Packaging Innovations beleefde dit jaar zijn zevende editie. Met de koppeling met Empack in de Jaarbeurs in Utrecht lijkt deze innovatieshow echt van de grond te komen.

Organisator Easyfairs blijft zoeken naar nieuwe formats om bezoekers naar een beurs te trekken, en Packaging Innovations is daar een goed voorbeeld van. De beurs heeft ruim 100 exposanten en 3000 bezoekers, en is vooral gericht op creativiteit en innovatie. Het heeft meer weg van een groot poppenhuis dan een beurs. In heel veel kleine standjes is een massa aan noviteiten te vinden. De beurs staat in schril contrast met Empack, dat een puur technische insteek heeft en waar verpakkingsrobots hun best doen om aandacht te krijgen. Empack is een vrij saaie beurs met heel veel techniek rond de nog steeds sterk groeiende verpakkingsmarkt. Op dit soort beurzen is creativiteit vaak ver te zoeken. Daarom is het een mooie gedachte om de creativiteit apart onder te brengen. In een eigen inspirerende show die een mix is van interessante lezingen, en kleine standjes waar een bonte schakering van interessante noviteiten getoond worden.

Packaging Innovations is nog te bezoeken op 11 en 12 april 2018.
De volgende show is in 2020.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK