Creatieve niveau inzendingen Kalenderwedstrijd 2015 duidelijk hoger

15.04 KalenderwedstrijdVoor de 33ste keer in de historie van de Kalenderwedstrijd heeft een vakjury zich over de ingezonden agenda’s, wand- en bureaukalenders gebogen en prijswinnaars aangewezen. Die prijzen worden donderdag 26 maart 2015 in De Gruyterfabriek in Den Bosch overhandigd. Juryvoorzitter Jean-Pierre Berth vatte de wedstijd kernachtig samen: ‘Het aantal inzendingen zit nog niet in de lift, het creatieve niveau duidelijk wel’.

De Kalenderwedstrijd is één van de weinige overgebleven prijzen in de grafische industrie, die zowel opdrachtgevers als producenten van agenda’s en kalenders in de schijnwerpers zet. En niet alleen relatiegeschenken, ook commerciële producten konden meedoen. Daarnaast kent de kalenderwedstrijd een aparte studentencategorie. Opvallend was het hoge niveau van die inzendingen. Jurylid Gina Poortman, in het verleden winnaar van de studentenprijs, was zeer verrast. Poortman: ‘Wat opvalt is dat bijna alle ingezonden concepten zeer goed waren uitgewerkt en zo in productie genomen kunnen worden’. De intentie van het bestuur van de organiserende Stichting Kalenderwedstrijd is, om dat traject met de overall winnaar in te zetten. Die ontvangt de Van Speijk Prijs en daar is een stimuleringspremie aan verbonden, die dat mede mogelijk maakt.

Naast de vakjury krijgt ook het publiek de kans om een stem uit te brengen. De eerste gelegenheid is op 30 januari 2015 tijdens VROAAM, de landelijke carrièredag voor creatieven in Utrecht. Daar wordt de winnaar van de BNO – VROAAM! Prijs gekozen. Op 10, 11 en 12 maart 2015 zijn de beste agenda’s en kalenders van 2015 te zien in een expositie tijdens de Grafische Vakbeurs & Vakbeurs Sign in Gorinchem. Daar wordt de winnaar van de publieksprijs 2015 gekozen.

Meer info: www.kalenderwedstrijd.nl en www.kalenderwedstrijd.be

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK