Prijswinnaars Kalenderwedstrijd 2014 bekend

KalenderwedstrijdAlle inzendingen voor de Kalenderwedstrijd 2014 zijn weer beoordeeld. De vakjury heeft tijdens de jurering bij het KVGO in Amstelveen uit de 75 inzendingen de prijswinnaars aangewezen in de categorieën bureaukalenders, agenda’s en wandkalenders. Ook de KVGO en Febelgra Kalenderprijs 2014 zijn aangewezen. Dat geldt al evenzeer voor de winnaar in de studentencategorie, die de Van Speijk Innovatie Prijs in ontvangst mag nemen. Alle prijzen worden uitgereikt op donderdag 20 maart 2014. Dat gebeurt in Dudok, het monumentale patronaatsgebouw St. Jozef, in Tilburg.

Communicatiekracht
‘Over de hele linie was het niveau weer goed’, zegt Ruud Koerts scheidend voorzitter van de Stichting Kalenderwedstrijd. ‘Ook in dit digitale tijdperk zijn ‘papieren’ kalenders en agenda’s een dankbaar relatiegeschenk. Het is verheugend te constateren dat zoveel bedrijven en instellingen geloven in de communicatiekracht van kalenders en agenda’s. Zij weten als opdrachtgevers, samen met ontwerpers en grafische bedrijven, ieder jaar weer met verrassende, mooie producten te komen. Dat maakt deze wedstrijd, die alweer voor de 32ste keer gehouden is, zo bijzonder. Daar mogen we als grafische industrie best trots op zijn’.

Studentenprijs
De studentenprijs is relatief nieuw en werd voor de derde keer aangewezen. In deze categorie gaat het om concepten, die uitgewerkt kunnen worden tot ‘echte’ kalenderproducten. Aan dit onderdeel nemen verschillende onderwijsinstellingen deel. Dit jaar waren er inzendingen van het Art & Design College Utrecht, Grafisch Lyceum Utrecht, Mediacollege Amsterdam en CIBAP vakschool voor verbeelding Zwolle. Per opleiding werd er door de vakjury een winnaar gekozen en uit de vier besten werd de winnaar de Van Speijk Innovatie prijs en de daaraan verbonden stimuleringspremie van € 2.500,00 aangewezen.

Publieksprijs
Alle winnende en genomineerde kalenders en agenda’s, aangevuld met een aantal best-of-the-rest inzendingen, worden opgenomen in de expositie. Er wordt geëxposeerd tijdens de nieuwe vakbeurs voor de Creatieve Industrie in de Evenementenhal in Hardenberg. Die wordt gehouden van 11 tot en met 13 maart 2014. Tijdens dit evenement kan het publiek haar stem uitbrengen en zodoende winnaar van de publieksprijs 2014 aanwijzen.

Foto: De leden van de vakjury buigen zich over de inzendingen aan de Kalenderwedstrijd 2014.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK