Juryleden Kalenderwedstrijd 2018 bekend

Er wordt nog volop ingeschreven voor de Kalenderwedstrijd, maar de juryleden zijn inmiddels bekend. De vijf juryleden hebben elk hun eigen expertise op grafisch en creatief gebied.
Nieuwkomer in de jury van de Kalenderwedstrijd is ontwerpster Anouk van Mil van het Rotterdamse bureau Milc. Anouk heeft een warm hart voor het grafisch product. Met haar ontwerpbureau zoekt ze steeds de samenwerking met alle partijen in de keten, wat resulteert in onorthodoxe, creatieve oplossingen. Zo neemt ze vaak papier en druktechnieken als uitgangspunten voor haar ontwerp. Op Print Pakt Live Eindhoven in 2016 vertelde ze over haar aanpak.
Topcouturier Ronald Kolk is voor de tweede keer jurylid. Vanuit zijn expertise als ontwerper in de mode-industrie, heeft Ronald een haarscherp oog voor detail en creativiteit. Als grafische outsider werpt hij een frisse blik op het fenomeen kalender/agenda. Ronald weet, dankzij zijn ervaring in de modewereld, alles van de nieuwste trends en ontwikkelingen.
Mike Silva, van Binderij Patist, concentreert zich tijdens de jurering op de afwerking van de verschillende inzendingen. Binderij Patist in Den Dolder staat bekend om de productie van grafische hoogstandjes.
Herbert Binneweg, van het Plantin Instituut voor Typografie, is inmiddels een doorgewinterd jurylid van de Kalenderwedstrijd. Herbert deed al verschillende malen mee, en is dankzij zijn kennis van vormgeving en typografie een onmisbaar onderdeel van de jury.
Jos Steutelings, van het Vlaamse kenniscentrum VIGC, kijkt met een technisch oog naar de inzendingen. Het VIGC heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Jos Steutelings is bij uitstek de persoon om grafische hoogstandjes te herkennen.
De juryleden stellen een lijst van nominaties samen, en kiezen daaruit de winnaar van de vakprijs. Eind januari 2018 worden de nominaties bekendgemaakt via de website www.kalenderwedstrijd.nl. Het publiek kan dan via deze website stemmen op de winnaar van de publieksprijs.
Alle winnaars worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 22 maart 2018, in Fort Wierickerschans te Bodegraven.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK