Nieuwe criteria Kalenderwedstrijd

BB121207 KalenderwedstrijdDe Kalenderwedstrijd (KW) heeft nieuwe criteria opgesteld voor de KW 2016. Bij een goed design draait het om meer dan alleen een mooi plaatje. Daarom weegt de jury van de KW voortaan functionaliteit zwaarder. Er wordt zelfs een extra prijs voor in het leven geroepen. Zo maken alle inzendingen een kans. Er wordt sowieso op de KW website en de KW Facebook pagina aandacht aan de inzendingen gegeven. Achter iedere kalender en agenda zit een verhaal. De KW vertelt dat verhaal graag. ‘Meedoen is in feite belangrijker dan winnen’, is voor 2016 het parool.

Rien Berends, wedstrijdleider en oprichter van de wedstrijd: ‘Uiteraard reiken we de extra prijzen alleen uit als de inzendingen dat rechtvaardigen. En natuurlijk kijken we nog steeds naar mooie inzendingen. Maar er zijn zoveel agenda’s en kalenders die vooral functioneel zijn en juist daarom goed ontworpen. Het wordt de hoogste tijd dat ook die inzendingen meedingen naar een prijs en dus de mogelijkheid krijgen om publiciteit te genereren.’ Als voorbeeld noemt Berends de Binnenvaart Agenda: ‘Typisch een voorbeeld van een agenda waar veel mensen plezier aan beleven. Die kan prima meedoen aan de wedstrijd. Dat geldt in wezen voor alle agenda’s en kalenders. Ik zou zeggen stuur maar in en wie weet?’

De vakjury nomineert in de categorieën wandkalenders, bureaukalenders en agenda’s drie inzendingen. Uit deze nominaties wordt per categorie een winnaar aangewezen en uit deze drie winnaars een overall prijswinnaar. Een aparte jury wijst namens de brancheorganisaties KVGO en Febelgra twee brancheprijswinnaars aan. Een speciaal samengestelde jury beoordeelt de inzendingen in de studentencategorie. Het opleidingsinstituut bepaalt op basis van kwaliteit het aantal inzendingen per opleiding met een minimum van drie en een maximum van tien. De jury kiest per opleiding een winnaar en uit deze winnaars een overall winnaar.

De KW wordt in 2016 voor de 34ste keer georganiseerd. De organisatie is in handen van de onafhankelijke stichting Kalenderwedstrijd. Deze stichting stelt zich ten doel het jaarlijks organiseren van een wedstrijd waarin wandkalenders, bureaukalenders en bureauagenda’s door een deskundige, onafhankelijke vakjury worden beoordeeld en het daarvoor toekennen van één of meer prijzen. Daarbij kijken de juryleden naar functionaliteit, toepassing/gebruik nieuwe media, fotografie/illustratie, originaliteit/creativiteit, thema-aanpak, bedrijf- of productpresentatie en marketingkracht. De jury beoordeelt de inzendingen op 14 januari 2016. De uitreiking vindt plaats op 17 maart 2016. De locatie wordt nog nader bekendgemaakt.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK