Pantone-kleuren van 2016

pantone 2016PMS 9281C (rose quartz) en PMS 7451C (serenity) worden de twee Pantone-kleuren van het jaar 2016. Dat maakt Pantone op haar website bekend. Het zachte roze dient ‘als tegengif voor de alledaagse stress’, het serene blauw staat voor ontspanning en ‘zekerheid’, waaraan de mens volgens Pantone in deze tijd behoefte heeft. De combinatie moet een aangename balans vormen.
Noot van de redactie: benieuwd of de voorspelling van Pantone volgend jaar uitkomt. Hoe vaak zijn we de Pantone-kleur van 2015 (Marsala) het afgelopen jaar tegengekomen?
Bron: Pantone


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK