Pantone kleur 2017: Greenery

Aan het eind van het jaar voorspelt Pantone traditiegetrouw welke kleur het in het nieuwe jaar zal gaan maken. Voor 2017 verwacht Pantone dat van Greenery. Pantone omschrijft Greenery (Pantone 15-0343 uit de waaier) als een ‘citroenfrisse nuance tussen groen en geel’. De kleur moet de associatie met lente en vernieuwing oproepen. De kleur van het jaar moet een weerspiegeling zijn van wat er in de wereld gebeurt. Het neutraal-groene Greenery moet ons ook aan het denken zetten over het milieu. Of greenery dé kleur van 2017 gaat worden, bepaalt de markt. Maar de kans dat Greenery regelmatig in designs voorkomt is groot.
In 2015 was het Marsala-rood en dit jaar Rose Quartz en Serenity (blauw).
Bron: Grafischnieuws/Pantone

 

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK