Ultra Violet is Pantone kleur van het jaar 2018

Pantone announced Pantone 18-3838, Ultra Violet, as the Pantone® Color of the Year 2018. Ultra Violet is an enigmatic purple shade that evokes the inventive spirit and imaginative thinking. (Photo courtesy of Pantone)

De kleur van het jaar 2018 wordt Ultra Violet, ofwel Pantone 18-3838. Tenminste als het aan Pantone ligt. Het bedrijf kiest sinds het jaar 2000 een kleur voor een jaar. Volgens Pantone is de kleur een culturele barometer en een visuele uiting van het collectieve sentiment. In 2016 was de kleur Rose Quartz en Serenity, als commentaar op de gendervervaging. In 2017 was de kleur Greenery, een metafoor voor de zoektocht naar een connectie met de natuur.

Voor de verkiezing komen experts op het gebied van: popcultuur, voeding, mode, productontwerp, technologie bij elkaar om de trends te bespreken. Dit jaar zag zij overal de kleur paars opdoemen.

We leven in een complexe wereld. Paars is een complexe kleur, en volgens de organisatie van de verkiezing ook de kleur die toegepast wordt bij genialiteit, originaliteit en visionair denken.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK