Sign & Print Expo 2019: transformatie van beurs naar event

De vernieuwde Sign & Print Expo gaat over enkele dagen van start, en de organisatie pakt uit voor de bezoekers. In een eerder stadium werd al duidelijk dat er drie dagen lang hoogwaardige kennissessies plaatsvinden op het gebied van duurzaamheid, creativiteit, innovatie, automatisering en omnichannel communicatie, maar nu worden alle experiences gecommuniceerd. Met een meet-up room, Innovation Gallery en diverse street art belevenissen, belooft de traditionele beurs de stap te maken naar een fascinerend event. “We lichten de meest in het oog springende experiences uit. Bezoekers kunnen hier handig gebruik van maken, door hun bezoek alvast voor te bereiden”, zegt Rowdy van den Nieuwenhuizen, Marketing Event Manager Sign & Print Expo.

200 experts onder een dak

Bezoekers die op zoek zijn naar de nieuwste mogelijkheden, trends en technieken in de sign- en print branche, naar nieuwe inspiratie, of weet je al welke kant je op wilt maar ben je nog zoekende naar die exclusieve uitstraling voor je bedrijf/merk waarmee je een voorsprong voor jezelf creëert ten opzichte van je concurrentie? Tijdens Sign & Print Expo komen bezoekers in contact met 200 gespecialiseerde exposanten. Deze experts beantwoorden alle vraagstukken, en brengen bezoekers op de hoogte van de nieuwste innovaties en oplossingen op het gebied van visuele communicatie.

Innovation Gallery: een onsite expositie met de belangrijkste innovaties vanuit de exposanten

Op Sign & Print Expo kom je als bezoeker langs om inspirerende, nieuwe ideeën op te doen in de vele mogelijkheden die de sign- en printindustrie bieden. Een 42-tal exposanten hebben innovaties aangeleverd die kans maakten op een plekje op de Innovation Gallery. Uiteindelijk heeft de jury, samengesteld door het CMBO en FESPA,
16 innovaties uitgekozen, die onsite onderworpen worden aan de mening van de professionele bezoeker. Naast de publieksvakprijs wordt op donderdag 28 maart 2019 om 16.00 uur ook een juryvakprijs uitgereikt aan de innovatie van 2019.

Carrièreplein: dé toekomst van grafimedia en visuele communicatie

De toekomst van deze sectoren staat al jarenlang onder druk. Steeds minder jongeren kiezen ervoor om zich te specialiseren in deze sector. Sign & Print Expo luidt de noodklok, en organiseert daarom in samenwerking met een aantal exposanten een carrièreplein, om o.a. jongeren warm te maken voor deze sectoren. Op het carrièreplein krijgt iedereen de kans om de openstaande vacatures te bekijken, je CV door experts te laten controleren én een professionele foto te laten maken voor LinkedIn of CV. Hier kunnen bezoekers ook in gesprek gaan met de aanwezige professionals om een vacature te bespreken, advies in te winnen en een goede indruk te krijgen van de branche.

Voelwand MaterialDistrict: ervaar, bekijk en voel de unieke creatieve printmogelijkheden

Boeken, magazines en verpakkingen gaan allemaal dagelijks door onze handen. Papier is bij uitstek geschikt om de meest uiteenlopende effecten in te verwerken, en van bijzondere grondstoffen te maken. Papier gemaakt van tomatenvezels, spijkerbroeken of steen? Papier dat eruitziet als beton, voelt als fluweel, ruikt als rubber, de structuur heeft van leer of hout? Op deze voelwand ervaar je de meest bijzondere en moderne papiersoorten en prints en technieken, speciaal voor Sign & Print Expo geselecteerd. Als expert op het gebied van zintuigmarketing zal Annemarie Kleve hier drie dagen lang bij aanwezig zijn, voor ondersteunende uitleg en presentatie.

Naast de bovengenoemde experiences is er nog veel meer te beleven. Bekijk de timetables voor het kennistheater en zorg ervoor dat jij de sessies meepakt die interessant voor jou zijn. Alle experiences zijn hier terug te vinden.

Openingstijden Sign & Print Expo 2019

Sign & Print Expo is op 26, 27 en 28 maart 2019 te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. Op
26 en 27 maart is de vakbeurs geopend van 13.00 tot 21.00 uur en op 28 maart van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.signprintexpo.nl.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK