VIGC 23 maart: Nieuwe PDF-standaarden integreren in druk en print workflows

Nieuwe workflow-systemen stellen nieuwe eisen aan de manier van werken. Problemen met live transparantie en RGB-beelden zouden stilaan tot het verleden moeten behoren. Maar is dit ook zo? Kunnen workflow-systemen deze nieuwe features aan? Hoe moet ik mijn processen inrichten om verwerking van dit type van bestanden correct voor elkaar te krijgen?

Op 23 maart organiseert het VIGC, tijdens de opendeurdag van SAGAM/IGEPA, een ‘drukkers’ sessie rond nieuwe PDF-standaarden, gebaseerd op PDF/X-4. Niet enkel de basisprincipes van PDF/X-4 komen aan bod. Koen Degrande van SAGAM en Manuel Ramirez van EFI, tonen hoe in Agfa Apogee en EFI Fiery RIP’s de nieuwe PDF-standaarden in de dagelijkse praktijk kunnen worden geïmplementeerd.

EXTRA

Na het event, is een rondleiding in de printroom bij SAGAM voorzien met live demo’s van het printen volgens PDF/X-4. Elke deelnemer ontvangt een gratis exemplaar van het GWG2015 PDF/X workflow document, dat voor de gelegenheid bij SAGAM/IGEPA volgens de PDF/X-4 standaarden zal worden geprint.

Kom te weten wat de nieuwe PDF-standaarden voor u als commercieel offset drukker of printer kunnen betekenen, en schrijf nu in voor dit niet te missen event.

<<<INSCHRIJVEN>>>

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

In dit najaar worden de trainingen grotendeels online gegeven. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK