Ghent Workgroup enquête over PDF-standaarden


De Ghent Workgroup vindt dat het tijd is voor een update rond het gebruik van de nieuwe PDF-standaarden in de grafische industrie.

Klanten of ontwerpers zijn (soms) moeilijk te overtuigen om opmaakfiles op een goede manier te controleren. De foutmeldingen of omschrijvingen zijn soms te technisch voor een leek om te begrijpen wat er juist mis is met een file.

Toch zijn de PDF-standaarden belangrijk. Ze voorkomen dat er een aantal veel voorkomende problemen in files zitten, dat er misinterpretaties zijn omtrent de visualisatie of verwerking van een PDF.

Zijn PDF workflows of tools geëvolueerd? Gebruiken designers of drukkers de nieuwe op PDF/X-4 gebaseerde preflight-profielen, of werkt iedereen nog altijd met PDF/X-1a?

Graag willen we u vragen om de nieuwe GWG-enquête rond het gebruik van PDF-standaarden in te vullen via deze link. Deelname duurt niet lang! Daarnaast maakt u kans om één van de interessante prijzen te winnen, aangeboden door de Ghent Workgroup-leden.

Bedankt alvast voor uw deelname! De resultaten delen we graag in één van de volgende edities van onze nieuwsbrief Eye-Opener met u mee.

DOE MEE!

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK