Blendle niet meer nodig?

Over Blendle wordt veel gespeculeerd. De successen, maar ook de noodzakelijke investeringen om het bedrijf draaiende te houden, wisselen elkaar af. Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek maakt een serie van drie artikelen, met achtereenvolgens de status van het bedrijf in Duitsland, de Verenigde Staten en in eigen land.

Volgens het eerste artikel is het in Duitsland stil geworden. Grote Duitse krantenuitgevers beginnen meer en meer hun zaakjes rondom ‘digitaal’ zelf wel op orde te krijgen, en hebben die Blendle dienstverlening steeds minder hard nodig. Het succes van Blendle was vooral te danken aan de aanvankelijk gebrekkige integratie van redactionele krantensystemen, advertentiemanagement en de abonneeregistratie. Blendle pakte dat gebrek op en bood aan de uitgevers een werkende oplossing om content in digitale vorm betaald te publiceren. De uitgevers noemden het destijds ‘bijvangst’. Maar die visie is flink veranderd.

De systemen zijn inmiddels op orde, de integratie is voltooid en de uitgevers willen zelf meer weten en meten van hun digitale abonnees. Hoe aardig de Duitsers hun Nederlandse buren ook vonden en nog steeds vinden, nemen steeds meer Duitse uitgevers afscheid van Blendle.

Lees het gehele artikel op de website van SvdJ.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK