Blendle’s nieuwskiosk gaat het internationaal niet redden

blendleEen beetje trots waren we op Blendle, de nieuwskiosk gemaakt door twee Nederlandse jongens, toen ze van de New York Times en Springer 3 miljoen kregen om internationaal te gaan. Toch gaan ze het volgens Frédéric Filloux, een oude rot in het vak, niet redden. Filloux heeft daar helaas een aantal goede argumenten om zijn stelling te bewijzen. Beginnende met het simpele feit dat nog geen enkel vergelijkbaar initiatief winstgevend is geweest, tot het feit dat Engelstalige nieuws op een veel grotere schaal dan Nederlands nieuws gratis beschikbaar is. Lees op het Monday Note blog van Frédéric Filloux en Jean-Louis Gassée waarom 1,2 miljard engels sprekende lezers niet massaal Blendle zullen gaan gebruiken.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK