Vinylpersen slaan door!

PASSION_FOR_VINYL_LYING_WITH_SINGLE-kleinVinyl is hot! Vinylplaten worden weer steeds meer verkocht. En dat betekent booming business. Niet alleen voor muziekwinkels die meer vinyl verkopen, maar ook voor vinylperserijen als Record Industry die miljoenen langspeelplaten drukken, voor ontwerpers die meer platenhoezen te ontwerpen hebben en voor drukkerijen die deze hoezen drukken.

Op Z24.nl geeft de directeur van Record Industry aan de vraag momenteel amper bij te kunnen benen. Ton Vermeulen: “Wij persten vorig jaar 3,8 miljoen platen. Dit jaar gaan we over de vijf miljoen heen. Volgend jaar wordt het denk ik acht miljoen.”
Leo Hagens van Sounds in Venlo weet in hetzelfde interview te verklaren waarom vinyl zo populair is: “Vinyl is een beleving. Het is voor mij de hele ceremonie – uit de hoes halen, op de draaitafel leggen en na vijf nummers weer op moeten staan.”

Lees hier meer over deze interessante trend!

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK