Uitvouwbare plattegrond van Haagse OV-plannen

De Gemeente Den Haag heeft grootse plannen met de uitbouw van het OV-netwerk. Met Schaalsprong OV wil de gemeente in 2040 de sociale inclusie van de regio sterk vergroten, en tegelijk corporate Den Haag aantrekken en laten groeien. Aan Studio Piraat is gevraagd om de ambitieuze plannen te presenteren aan de minister, staatssecretaris en raadsleden. Het doel was om de grote kansen die er liggen voor de stad, te laten zien in een creatieve vorm met een blijvend karakter. ​

Aan de hand van een uitvouwbare plattegrond van Den Haag, heeft Studio Piraat een abstracte weergave gemaakt van de huidige OV- situatie. Om het proces van de komende jaren te vatten, is het toekomstige OV-netwerk in een houten model verwerkt. Dit model kun je zelf in elkaar zetten, om het proces van bouwen te benadrukken.

Op de zogenaamde ‘corridors’ (OV-hoofdaders) zijn alle positieve en grootse vooruitzichten met de uitbouw van het OV-netwerk omschreven. Hierdoor wordt de sociale inclusie van diverse stadsdelen, en het aantrekken en groeien van corporate Den Haag, abstract gevisualiseerd. Het puzzelmodel is aangeboden in een doorzichtige enveloppe, om de helderheid van de plannen en de transparantie te symboliseren.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK