The Hague Tech werkt samen met The Vault in San Francisco

De Haagse Tech community The Hague Tech heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met The Vault, een Tech community in San Francisco. Beide partijen committeren zich aan de doelstelling om in 2018 drie veelbelovende start-ups met internationale ambities uit te wisselen.

“Met deze samenwerking willen we de netwerken tussen beide steden verbinden”, aldus Brian Gharibaan, medeoprichter van The Hague Tech. “Leden van onze communities kunnen vanaf nu gebruik maken van de coworking- en evenementruimtes in beide steden. Daarnaast gaan we gezamenlijk opleidingsprogramma’s aanbieden voor: investeerders, corporate teams, overheden en start-ups. Ook willen onze Nederlandse leden toegang bieden tot investeerdersnetwerken in Silicon Valley.”

“Met haar hoge levensstandaard en betaalbare huisvesting is Den Haag de perfecte uitvalbasis voor onze bedrijven die Europese ambities hebben. Daarbij sluiten de werkruimten, locatie en het netwerk van The Hague Tech perfect aan bij ons ecosysteem”, zegt Kevin Smith, oprichter van The Vault. “Ons doel is om bestaande lokale kennis en middelen in Den Haag aan te vullen met onze programma’s, ons netwerk aan de West Coast en onze unieke Silicon Valley cultuur. We kijken uit naar de samenwerking en verwelkomen de The Hague Tech-leden graag in California.”

Bij de ondertekening was de Haagse Wethouder Saskia Bruines (Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs) aanwezig, die namens de Gemeente Den Haag de samenwerking en het internationale uitwisselingsprogramma van harte toejuicht. “Den Haag heeft als internationale stad van vrede en recht baat bij internationale samenwerkingsverbanden, die kunnen bijdragen aan kansrijke proposities op het gebied van vrede en technologie. Veelbelovende start-ups en  scale-ups kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Dit past in de ontwikkeling dat onze stad steeds meer een vestigingsplaats wordt voor jonge, innovatieve technologiebedrijven.”

Foto van links naar rechts: Peter Hofman en Brain Gharibaan, oprichters The Hague Tech, wethouder Saskia Bruines van de gemeente Den Haag, Kevin Smith en Miika Mantyvaara, directieteam The Vault.

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK